Nové povinnosti pre trhovníkov

19.01.2014 Prievidza

Mesto Prievidza informuje trhovníkov, že od 1.januára platia v oblasti predaja nové podmienky vyplývajúce z legislatívnych zmien.

Predávajúci sú od 1. januára 2014 v súlade s platnými právnymi predpismi povinní pri podaní žiadosti o vydanie povolenia na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste predložiť fotokópiu strany označenej ako ZÁZNAMY DAŇOVÉHO ÚRADU z ich knihy elektronickej registračnej pokladnice, na ktorej je zaznamenané pridelenie daňového kódu elektronickej registračnej pokladnice. Rovnako je možné predložiť čestné vyhlásenie s uvedením ustanovení osobitného predpisu - zákon č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice a o zmene a doplnení zákona Slovenskej národnej rady č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov, že nie je povinný na predaj výrobkov a poskytovanie služieb používať elektronickú registračnú pokladnicu. Ak predávajúci požadované dokumenty predloží, mesto povolenie na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste vydá.

O vydaní povolenia na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste musí mesto telefonicky alebo elektronicky bezodkladne informovať Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky na telefónnom čísle alebo elektronickej adrese, ktoré Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky zverejnilo na svojom webovom sídle. Ak predávajúci požadované dokumenty nepredloží, obec povolenie nevydá.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta 
 

Vyberte región